5 príznakov bezpečnej trampolíny | Marimex.sk
02/330 04 194  Po-Pi 9-17
Menu
Prejdite si našou predajňou v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €

5 príznakov bezpečnej trampolíny

Trampolína sa v posledných rokoch stáva obľúbeným doplnkom záhrad. Ľahko sa do nej zamilujú predovšetkým deti. A práve preto by sa jej výbere mala venovať dostatočná pozornosť. Čo všetko by mala mať bezpečná trampolína?

1.       Overenie bezpečnosti

Trampolína by mala spĺňať prísne bezpečnostné normy a mala by byť ohodnotená príslušnými certifikátmi. Ide o preverenie kvality použitých materiálov, odolnosti alebo stability trampolín radom inštitúcií, ako je napríklad Strojárenský skúšobný ústav. Ďalšími vierohodnými certifikáty môžu byť Dekra, Intertek alebo TÜV.

2.       Stabilita a kvalitné materiály

Zamerať sa na materiály, z ktorých je trampolína vyrobená, je veľmi dôležité. Najmä u hrúbky a kvality tyčí aj celej nosnej konštrukcie. Čím odolnejšie budú použité materiály, tým dlhšie bude trampolína slúžiť. A samozrejme sa tak zamedzí prípadným úrazom, ktoré by mohli vzniknúť vďaka nekvalitným prvkom.

3.       Vnútorná ochranná sieť

Výnimočnosť vnútornej ochrannej siete spočíva v umiestnení v tesnej blízkosti skákacej plochy. Nájdeme ju medzi skákacou plochou a pružinami. Jej účelom je jednak zabrániť vypadnutiu a jednak zamedziť kontaktu s rámom a šliapnutia do oblasti pružín.

4.       Odrazová plocha ktorá nespôsobí odreniny

Skákacia plocha by mala byť vyrobená z odolných materiálov s vysokou životnosťou. Zároveň by mala byť navrhnutá tak, aby doskoky čo najmenej namáhali kĺby. Ideálne je odrazová plocha so špeciálnou neabrazívnou úpravou, ktorá zabraňuje odretiu pokožky pri páde.

5.       Záruka náhradných dielov a príslušenstva

Použitie originálnych náhradných dielov predĺži životnosť trampolíny a zaistí väčšiu bezpečnosť pri jej používaní. Vždy je teda dobré vedieť, že kk  danej trampolíne môžeme kedykoľvek prikúpiť prípadné náhradné diely, alebo určité príslušenstvo, ktoré zvýšia komfort pri skákaní. Marimex poskytuje istotu oboch. 


Prejdite si najkraším showroomom v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €