Ako vybrať detské ihrisko? | Marimex.sk
02/330 04 194  Po-Pi 9-17
Menu
Prejdite si našou predajňou v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €

Ako vybrať detské ihrisko?

Drevené detské zostavy sú perfektným rozptýlením pre deti, krásnym doplnkom záhrady, ale tiež môžu poriadne potrápiť rodičov pri výbere. Drevených ihrísk je totiž na trhu nepreberné množstvo. Nižšie nájdete niekoľko tipov na to, ako vybrať ideálne detské ihrisko.

Priestorové možnosti záhrady

Ihrisko by malo mať také rozmery, aby medzi ním a ďalšími prvkami na záhrade bol ešte voľný priestor. Je potrebné myslieť na miesto doskoku zo šmýkľavky, oblasť pre hojdanie a všeobecne na vytvorenie príjemného hracieho zákutia pre deti.

Materiál

Detské hracie zostavy sú vyrábané najmä z kovových, plastových a drevených materiálov. Vždy je dobré sa presvedčiť, že materiály sú kvalitné aj odolné a drevené prvky sú ošetrené proti nepriaznivým vplyvom počasia. 

Typ ihriska

Väčšina ihrísk je vhodná pre malé aj veľké deti. Vďaka pestrému vybavenia môžu trénovať obratnosť, motoriku i silu. V prípade, že máte detí viac, odporúča sa zamerať na kapacitu počtu detí, ktoré môžu ihrisko užívať naraz.

Prvky

Milujú vaše deti hojdanie, alebo sa skôr radi skĺznu? Ihrisko by ste vždy mali vyberať podľa preferencií a koníčkov detí. Pre niekoho je primárna hojdačka, iný nedá dopustiť na šmykľavku.


Zoznam produktov

Prejdite si najkraším showroomom v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €