Bazénové vysávače | Marimex.sk
02/330 04 194  Po-Pi 9-17
Menu
Prejdite si našou predajňou v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €

Bazénové vysávače

Zabudli ste pred dovolenku zakryť bazén plachtou a vietor do neho navial lístie a hmyz? Alebo vám deti nosia na bosých mokrých nohách do bazéna nečistoty, ktoré postupne zakrývajú dno? Prípadne by sa hodila rýchla záchrana na odstránenie vyvločkovaných zrazenín? Na to sú tu bazénové vysávače!
Pre dokonale čistú vodu vo vašom bazéne sú bazénové vysávače nevyhnutnými pomocníkmi. Ľahko dokážu zbaviť dno mechanických a vyzrážaných nečistôt, hmyzu či lístia a niektoré typy vysávačov hravo vyčistia aj steny.

Výber vhodného vysávača podľa zapojenia

Zapojenie bazénových vysávačov je veľmi jednoduché. Najčastejšie sa vykonáva cez bazénovú filtráciu na prechod stenou bazéna, alebo skimmer. Účinnosť takého vysávača vždy závisí na výkone filtrácie. Je vhodné si dopredu zistiť aký výkon filtrácia má a či bude schopná uviesť vysávač plne do prevádzky.


Pokiaľ nemáte možnosť použiť vysávač zapojený na pieskovú filtráciu, môžete zvoliť bazénový vysávač, ktorý sa napája na vodovodný rad. Čistiaci účinok v tomto prípade zabezpečuje prúd vody zo záhradnej hadice napojenej na hubicu vysávača a nečistoty zvírené podtlakom sa usadzujú v nylonovom sáčku.


Ďalším variantom je podtlakový vysávač, ktorý pracuje na princípe podtlaku. Prstom utesníte otvor na konci teleskopickej tyče, vložíte vysávač do vody na miesto, kde sú nečistoty. Potom uvoľníte otvor a nečistoty zo dna sú vysaté do priehľadného valca.


Posledné dva spomínané typy vysávačov sú vhodné na čistenie dna vírivých vaní a malých bazénov.

Ručný alebo automatický

V prípade niektorých bazénových vysávačov si pri práci dokonca oddýchnete. Automatické aj poloautomatické vysávače totiž vykonajú čistenie bazénového dna za vás.


Automatické vysávače majú vlastné čerpadlo a pre svoju funkciu nepotrebujú dokonca ani filtráciu v bazéne. Nie sú náročné na obsluhu a niektoré z nich mimo dna dokážu vyčistiť i steny. Vďaka mikročipu dokážu zmapovať veľkosť bazéna a rozhodnúť sa pre vhodný systém čistenia.


Poloautomatické vysávača sa síce po dne bazéna pohybujú sami, ich pohyb je však len náhodný. Môže sa teda stať, že niektoré miesta vynechajú. Sú považované za zlatú strednú cestu, a to ako cenovo, tak čo sa náročnosti práce týka.


Manuálne vysávače fungujú na podobnom princípe ako vysávače na vysávanie kobercov. Po spustení sa ručne posúvajú po dne bazéna. Sú vhodné pre menšie bazény či vírivky. Ich veľkým plusom je to, že predstavujú tú najlacnejšiu variantu.

Prejdite si najkraším showroomom v Bratislave
Skúsený a ochotný personál
99% sortimentu máme skladom
Doprava zadarmo pri nákupe nad 120 €